2021. január 27., szerda

Felhívás

Tisztelt Szülők!

 

2021. január 4-től változtak a kötelező számlaadat-szolgáltatásra vonatkozó szabályok: minden olyan számláról, módosító, érvénytelenítő számláról, amire az Áfa tv. számlázási szabályai alkalmazandóak, adatot kell szolgáltatni a NAV részére.

Ez azt jelenti, hogy a belföldi áfaalanyoknak kötelező adatot szolgáltatniuk a belföldi számlázási szabályok hatálya alá tartozó számlákról, azaz alapvetően minden belföldön teljesített ügyletről kiállított, kibocsátott számláról, függetlenül a vevő jogállásától. A gyermekétkeztetés szülő általi megrendelésekor a szülő és az óvoda – mint közétkeztető – között polgári jogi jogviszony keletkezik.

 Röviden: 2021. január 4-től minden, az óvoda által kiállított számláról kötelezően adatot kell szolgáltatnunk a NAV felé. A magánszemélyeknek kiállított étkezési díjakról is, függetlenül a befizetés módjától!

 Átutalás esetén a Távszámla rendszert használjuk. Ennek lényege, hogy az e-mailben kapott linket az adott határidőn belül meg kell nyitni, és a pdf fájlt lementeni! A linket az első megnyitás után többet már nem lehet megnyitni! A már lementett számlát bármennyiszer ki lehet nyitni, bármennyiszer ki lehet nyomtatni, de az első megnyitás bizonyítja a számla átvételének napját.

A Távszámlát 2020. augusztus 17-től, 5 hónapja használjuk. Kérjük, szíveskedjenek a kapott linket időben megnyitni!

Kérjük figyeljenek, hogy pontosan a számlán szereplő összeget utalják át! Sem többet, sem kevesebbet! Az óvoda által kiállított számla ugyanolyan pénzügyi teljesítést igényel, mint bármely szolgáltató által kibocsátott számla.

 Készpénzes (vagy bankkártyás) befizetés esetén a számla átvételének napja a fizetés napja. A készpénzes (vagy bankkártyás) fizetés időpontjairól 1 évvel előre tájékoztatást adunk az óvoda bejáratánál/honlapján/faliújságján/a csoportok előtt a befizetés előtti héten, valamint az iskola faliújságján, és a KRÉTA rendszerben.

A megadott befizetési napokon kívül készpénzes/bankkártyás befizetésre nincs lehetőség!

 

Az óvoda havonta 240-260 db. számlát kezel. 

Kérjük, hogy a fent leírtakkal összhangban segítsék munkánkat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése